Hur kan man upptäcka att någon tar kokain?

Kokain eller Kola

Smeknamn: Kola, Snö, Koks, Ladd, ladda, Schmurk, Abiat, Slajf, Fint, Äbi, Robin, Borst, E4, Flex m.m

För mer slang på Kokain kolla http://www.slangopedia.se

Om du misstänker att någon som står dig nära tar droger men inte är säker på vad som används, hur mycket eller hur ofta personen tar?

Här kommer några tips om hur du skulle kunna upptäcka att någon tar kokain.

Om en person snortar kokain (tar det i pulver form genom näsan) kan personen försvinna någonstans för att ta kokain för att sedan återvända med ett helt annat humör. De kan verka upphetsade och agera mer självsäkert och uppvisa en större känsla av välbefinnande. Om man är på krogen kan personen som verkar lite full plötsligt verka nyktrare igen.

Personen kan vara mer pratsamoch få ökad sexlust. Energi förstärks och han eller hon kommer förmodligen ha mindre aptit på mat och sömnmönster rubbas.

Spår av vitt pulver runt en persons näsa är också ett tecken på användning av kokain.

Ett symptom är förstorade pupiller och ljuskänsliga ögon. Andra symtom är rinnande näsa och efter lång användning näsblödningar och skador på insidan av näsan. En kokainanvändare kan också lösa upp och injicera drogen då kan man hitta nålmärken på armar, ben, händer, fötter eller nacke och kasserade sprutor finnas kvar där personen har tagit kokain.

Eftersom Kokain som snortas endast varar en timme eller mindre, kan användaren lämna med jämna mellanrum så att han eller hon kan ta mer.

Tecken på användning av kokain

Ladd eller Slajf

Utseende:

Vidgade pupiller

Rinnande näsa (snortande)

Näsblödningar (snortande)

Spårmärken (injicering)

Brända läppar eller fingrar (rökning)