top of page

Fast i missbruk

Mår du dåligt på grund av ditt droganvändande?

Kan du inte låta bli att ta mer och mer, fastän drogerna slutat att ge vad de gav dig i början?

Du har säkert försökt sluta eller minska flera gånger. När kroppen, psyket och relationerna tagit allt för mycket stryk. Men efter ett kortare eller längre uppehåll är du tillbaka på samma ruta igen.

Alla delar av ditt liv drabbas mer och mer negativt. Och värst av allt är skulden över att såra och svika de du älskar genom din självdestruktivitet.

MISSBRUKETS ELVA FÄLLOR

Känner du igen dig?

Missbruk är som att vara fast i en negativ spiral där ökade problem medför ökad användning, som en flykt från problemen, vilket ger ytterligare problem, osv. Att ta drogen ger lättnad i nuet men allt större problem på lång sikt. Den ofrånkomliga kraschen skjuts på framtiden tills konsekvenserna hinner ikapp och livet brakar samman.

Om du har problem med alkohol eller droger upplever du antagligen flera eller samtliga av de elva fällorna som utgör missbrukets destruktiva spiral.

 

På Narconon har vi ett talesätt: det du kan konfrontera kan du övervinna! Ta ett första steg mot en förändring genom att granska din egen situation. Läs om de elva fällorna nedan genom att klicka till höger. 

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring hur du kan hitta en väg ut.
läs alla fällor genom att
klicka till höger >  
99da66_1f2e7e5d3cab49b886acf4dc9e8aec31_mv2_d_3084_2059_s_2.webp

Klienterna
berättar

Nedan kan du läsa berättelser från missbruket som våra tidigare klienter har givit tillåtelse att dela.

 

*Alla namn är ändrade för att bevara sekretessen. 

"Jag ser min fru och mina döttrar framför mig vid köksbordet. Abstinensen kryper på. Jag orkar inte se dem i ögonen. Jag orkar inte ljuga men jag måste. Jag måste få dem att tro på mig. Jag lägger upp en ny genialisk lögn. Måste försöka hitta en lösning på hur jag ska komma ur missbruket. Jag ser i deras ögon att de litar på mig och min lögn gick hem igen. Jag börjar tro på mina egna lögner. Drogerna styr mig totalt. Jag måste måste söka hjälp men tänk om de tar barnen. Min fru kommer att lämna mig. Chefen har varit på mig…kanske förlorar jag jobbet."

A.K

Det är väl bara att sluta?

Att utveckla missbruk eller beroende av droger är INTE ett tecken på karaktärsfel eller svag viljestyrka. Även om andra oförstående människor kan ha sagt det åt dig i stunder av ilska och frustration.

DROGER PÅVERKAR SINNET

Upprepad användning av alkohol och droger leder till förändringar i sinnet och hjärnan som skapar tvångsmässiga begär att inta drogen igen och igen. Man kan säga att stora delar av sinnet blir kidnappat av beteendet att ta dricka eller droga. Motivation, vilja, beslut, tankar, känslor, humör, beteenden mm påverkas starkt och blir mer och mer inriktade mot drogintag och mönster som är svåra att bryta.

Tänk efter. Ibland kanske du tror att det är "du" som vill använda drogen. Ibland kanske du känner att du verkligen inte vill, men du tar ändå. Oavsett vilket så kommer den första impulsen eller suget inte från "dig", utan ifrån belöningssystemet. Lyssna på dialogen i huvudet som du för med dig själv. "Äh va fan, en drink till kan inte skada!". Både suget och tanken är egentligen inte Du. De är automatiska processer i ditt sinne till följd av drogernas påverkan på tankar, belöningssystem, motivation, beteende, mm. 

DROGSUG

De flesta människor vet hur svårt det kan vara att stå emot sug mot någonting relativt harmlöst. Drogsug vid drogberoende är mycket mycket starkare pga att belöningscentret stimuleras så kraftigt. Att stå emot drogsuget kan vara lika svårt som att gå emot en stark fobisk rädsla eller annan känslomässig automatisk reaktion. Forskning visar att hjärnans olika delar reagerar helt annorlunda hos en drogberoende person inför exempelvis bilder på droger, jämfört med personer utan missbruk. 

Därför behöver du som är beroende få mycket stöd, empati, kunskap och mentala verktyg för att medvetet "omprogrammera" ditt sinne och din hjärna. 

 

Vi på Narconon har lösningen. Låt oss hjälpa dig. Att bli drogfri för gott.

VÄGEN TILL DROGFRIHET PÅ NARCONON

Vi hjälper dig förstå vad som hindrar dig att välja nykterhet och förbli drogfri för gott. Vår behandling är unik och tar itu med kärnan av missbruket och beroendet. Vi kartlägger vad som orsakar dina problem och ger dig övningar för att utveckla exakt de färdigheter och förmågor du saknar idag.

Vad än problemet är, som du ”löser” med hjälp av droger, så hjälper vi dig att hitta en annan bättre lösning. Hos oss tar vi itu med grundorsakerna till ditt missbruk.

 

Allting börjar inuti dig. Som beroende har du tappat fäste i ditt egna personliga center, ditt styre över ditt liv, både själsligt och fysiskt. Vi visar dig vägen till att hitta dig själv och din inre styrka och medvetenhet så att du kan frigöra dig från drogernas makt över dig.

 

Du måste inte vänta tills du har sjunkit ännu lägre ner, till din absoluta botten. Du har ett val. Vänd på detta här och nu. Kontakta oss och sätt en positiv förändring i rörelse, mot en bättre framtid.

 

Det är aldrig för tidigt att sluta.

 

Men en dag kommer det att bli för sent...

Missbruksbehandling

Vi erbjuder Narcononprogrammet samt kognitiv beteendeterapi för att ge dig alla verktyg du behöver

för att skapa ett nytt liv utan droger, alkohol och kriminalitet

narconon-logo-person.png

Vill du bli fri från

>Drogsug och tvångsmsässigt drogintag

>Ältande av det förflutna och framtiden

>Inre stress, negativa tankar

ångest, oro

narconon-logo-person.png

Önskar du hjälp med

>Att leva efter dina verkliga värderingar

>Hitta dig själv som drogfri

>Detoxa kroppen och stärka din hälsa naturligt

narconon-logo-person.png

Behöver du

>Komma till en lugn plats där du kan bygga upp dej själv

>Professionellt stöd från erfarna behandlare

>Utslussboende och arbetsträning

8 Tankemönster som hindrar dig
att söka behandling

Många har problem med missbruk men söker inte hjälp.

Känner du igen dig i några av tankefällorna nedan?

 

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring din situation och vägar framåt.

Läs mer i vår blogg

bottom of page