top of page

Att lära sig leva drogfri.

Missbruksvård

I dagens samhälle så har snabba lösningar tagit över. En missbrukare ska lösa sina problem genom öppenvårds alternativ och i många fall medicinering. Gå på några möten i veckan, leva i samma miljö som innan. Man ser att samhället har börjat göra som missbrukaren tänker.

En missbrukares tankegång är:

Problem + drog = inga problem nu – problem senare.

Samhällets tankegång verkar vara:

Problem + snabba lösningar = inga problem nu – problem senare

För en fd missbrukare som efter en behandling lärt sig att det inte finns en snabb fix att lösa alla problem ser detta ganska löjligt ut.

Missbruksproblem tar tid att få bukt på och när man genom en behandling får verktyg att använda för att hålla sig på mattan så kan man behöva lite tid att testa verktygen och lära sig att använda dom. Det kan vara svårt att lära sig hantera triggers (det som får personen att omedvetet reagera eller framkallar drogsug eller oönskat beteende) om man lever i en miljö som är full av dem.

Narconon Eslöv har ett behandlings program som hjälper individen att på en gradient lära sig hantera de triggers som gjort att han gång på gång fallit tillbaka till ett missbruk.

Behandlingen får honom att lära sig möta livet och ta tag i dom problemen som dyker upp. Att lära sig lösa problem på ett konstruktivt sätt genom att kunna kommunicera,

hitta andra lösningar.

Vi har en strukturerad utsluss där varje person får ett skräddarsytt program. Vi har möjlighet att hjälpa till med utslussboende och arbetsträning.

Människor är inte maskiner. Man kan inte byta ut den skadade delen av en människas tankar och känslor. Eller medicinera bort problemen

Vi måste ge människor tid att läka och komma tillbaka på fötter igen. Detta kan ta tid.

Tid som inte samhället vill ge längre utan dom vill bara ha snabba billiga lösningar.

Precis som missbrukaren vill ha sin fix, nu!

Vi på behandlings hemmet Narconon förstår att varje person som kommer till oss har olika problem att hantera och att det inte går på nolltid att lösa dom.

Comments


Fler blogginlägg

bottom of page