top of page

Varför tar du droger?

Denna fråga har jag fått många gånger under mitt 30-åriga missbruk av droger och alkohol och i början svarade jag på många olika sätt: Jag var ung och ville experimentera, jag ville njuta av livet på en annan nivå, jag var en rebell och det var bara jag som gick emot reglerna och status quo.


När jag blev lite äldre blev mitt svar att droger erbjöd mig befrielse från svårigheterna med en heltidskarriär, besvärliga relationer, ett avtagande intresse för livet och mer så en brist på sann mening med mitt liv.


Nu skulle jag svara så här på frågan: ”Jag letade efter ett sätt att uppleva livet med en positiv känsla för det, detta kunde jag inte hitta i mitt dagliga liv.”


Genom Narconons rehabiliteringsprogram har jag kunnat hitta ett verkligt syfte och en förmågan att leva varje dag med sinnesro, klarhet, njutning och nykterhet.


Min första kontakt med droger startade när jag var 17 år under mitt första år på college. Jag började gå ut med en kille som introducerade mig för marijuana. Jag var en duktig elev men hade blivit skoltrött och mer intresserad av pojkar och att ha roligt. Min mamma sa till mig "Marijuana är en inkörsport till andra droger" och jag svarade "Naturligtvis är det inte det. Det är bara cannabis. Vad vet du!". Hade jag lyssnat på hennes goda råd, kan saker och ting ha varit helt annorlunda. Men jag var egensinnig och valde att inte lyssna. Jag flyttade ihop med pojkvännen. Vi fortsatte att röka cannabis, upptäckte LSD, Speed ​​och kom in på Ecstasy och rave scenen. Naturligtvis hade min mamma rätt. Den första jointen öppnade dörren till drogernas värld.


Jag ser nu att jag gjorde ett val, tillät mig själv att gå över gränsen och avtrubba mig själv med hjälp av droger. Det var 1987. År 2018 hade jag tagit nästan alla narkotiska och psyko aktiva substanser. Jag var beroende av metadon, heroin och en alkoholist som drack en liter whisky varje dag.


Jag gav upp en framgångsrik karriär, blev en främling för min familj, förlorade min hälsa, mina hobbyer, hade ingen verklig mening med mitt liv. Mitt enda syfte var mitt beroende. Det var ett 24/7-jobb.

Det var överväldigande. Att hitta pengar, leta efter droger, snatteri för att hantera mitt beroende, känna mig fysiskt och mentalt oförmögen att ta mig igenom varje dag utan droger. Mentalt frånkopplad från människor i min omgivning.


Förstörelsens väg ledde till att jag befann mig i ett förhållande kantat med fysisk misshandel, tystade min egen röst av rädsla för avvisande och dömande av andra. Till slut fann min pappa mig medvetslös i en blodpöl, nästan livlös och jag behövde läggas in på sjukhus.


Det var då mina föräldrar föreslog att jag skulle åka till Narconon. Den här gången tog jag deras råd!

Jag genomförde Narconon-programmet på Narconon Center i Eslöv, Sverige. Jag är evigt tacksam till dem för att de hjälpt mig att rädda mitt liv. Med absolut övertygelse kan jag säga att utan att ha gått deras rehabiliterings- och utbildningskurser skulle jag inte sitta här idag och skriva detta...


Från den själlösa, livlösa kroppen i den blodpöl som min pappa hittade mig är jag nu ren och nykter och i god form. Vid 51 års ålder går jag upp 04.30, jobbar 8 timmar om dagen och har fortfarande energi att träna eller springa 5 gånger i veckan. Jag har fått ut så mycket av mitt Narconon-program, så mycket kunskap om hur du kan leva ett nyktert, stabilt och lyckligt liv. Jag omfamnar varje dag med energi och kraft, jag kan konfrontera vad dagen än för med sig, har bättre självkännedom och självkontroll, förståelse för vad jag värdesätter i min närhet och hur jag bättre kan kommunicera med människorna omkring mig.


Det är med stor tacksamhet som jag vill tacka alla på Narconon Eslöv för att de hjälpt mig att bli drogfri och uppleva livet i dess sanna väsen.


Jag hjälper nu andra människor att bli drogfria och nyktra. Detta har blivit ett stark syfte för mig. Att dela med mig av min kunskap och erfarenhet och hjälpa andra återhämta sig från missbrukslivet och starta deras drogfria liv.

Uppfyllelsen jag har i mitt liv är häpnadsväckande och jag vet att jag kan se fram emot ett lyckligt drogfritt liv.


E.M

825 visningar
Featured Posts
Recent Posts