top of page

Hur jag blev stabilt drogfri


En bra start på ett drogfritt liv är att känna sig ren och avgiftad. Känslan av att alla kemikalier är ute ur systemet och ett lugn sprider sig. Den svåraste perioden är precis innan och under den första veckan när man bryter alkohol, piller eller droger. Det är tufft, verkligen smärtsamt. Men har man motivationen att ”nu är det slut, nu får jag ta smällen och bita ihop” och övervinner alla motstånd till att ge upp, då är man på väg.

Men alla som varit där vet att det inte är över än. Det finns många fallgropar och biverkningar av att varit en längre tid i kemikaliernas våld. Varje dag är det något som påkallar ens uppmärksamhet och vill att man ska ta något som lindrar, åtminstone liite.

Jag har själv gått vägen mot en stabil drogfrihet. Jag gick ofta på knogarna, men jag blev starkare och gladare med tiden.


Något som var en väsentlig del i mitt tillfrisknande var att jag gjorde en reningskur eller som det också kallas en Detox. Jag kom i kontakt med ett behandlingshem som jag fastnade för. Inte som klient utan som frivilligt arbete. Jag blev tillfrågad om jag ville vara med och hjälpa till, och jag blev nyfiken. Jag gjorde lite personalutbildning och som del av detta fick jag göra behandlingens alla steg.

Jag träffade en läkare som gjorde en hälsoundersökning. Jag blev godkänd och nästa dag skulle jag börja Detoxprogrammet. Jag hade inte tagit droger på över ett år men jag kände ändå att detta var lite pirrigt. Jag hade ju hört andra som gjort programmet och deras erfarenheter men tänkte ändå att detta blir nog enkelt för mig. Jag hade ju inte tagit på länge och inte varit så djupt i missbruk.Detoxprogrammet kommer nu att vara varje dag i 3–4 veckor. Jag börjar första dagen med att ta vitaminer, mineraler och jogga ca 15 minuter. Sen in i bastu och svettas. Första dagen var jobbig eftersom jag inte tycker om värme. Men det blev lättare efter några dagar när jag började svettas mer. Efter en vecka fick jag vara med om ett fenomen som jag blev oerhört överraskad av. Jag fick en ”blomstersmak” i munnen precis så som man känner när man intar amfetamin, sen speedad i ca 10 minuter och sen tung och trött. Jag tänkte – men detta var ju precis som en kort intensiv påtändning. Ingen kan ta ifrån mig detta som inbillning, eftersom jag vet och detta var väldigt tydligt. Men även om det var 2 år sedan jag tog amfetamin, och en drog som är vattenlöslig, så hade denna Detox löst upp något som fanns kvar, lagrat i kroppen!!Dagarna gick och jag upplevde fler små fenomen. En dag på toaletten fick jag ett par sekunder av hallucinationer. En dag upplevde jag att ett band släppte runt mitt huvud och jag började uppleva omgivningen klarare och tydligare. Det kändes som om jag befunnit mig i en osynlig haschdimma. När jag sedan var klar, så kände jag mig verkligen avgiftad. Jag mådde förträffligt och har nu åratal efteråt aldrig känt mig drogsugen!

Jag rekommenderar alla som påbörjar sin drogfrihet att göra Detoxprogrammet på Narconon. Det är det bästa som hänt mig och jag önskar dig detsamma.


Mvh BigganFeatured Posts
Recent Posts