top of page

Våran personalmedlem Birgitta Gustafsson

Jag är personal på Narconon eftersom jag anser att detta arbetet är något av det viktigaste och mest belönande


som finns. En viktig del av mitt beslut att arbeta här var när jag själv gjorde behandlingen.


Det var på 90-talet och jag var nyfiken på metoderna eftersom jag redan var inne på alternativmedicin och det tänkandet.


Jag var i botten en flummare från 70-talet och hade prövat en hel del droger som fortfarande påverkade min självkänsla negativt. Så jag kom i kontakt med några från Stockholm när jag bodde i Göteborg och tänkte ska vi inte starta nånting här.


Sagt och gjort följde jag med till Stockholm och var med i Narconon gänget under några månader för att lära mig allt om hur man startar ett behandlingshem som en länkrörelse som det faktiskt är. Det första man gjorde var att göra samma behandlingssteg som klienterna gör för att få full förståelse vad de går igenom. Detta gav mig ett nytt liv. Jag kände på varje steg att gömda förmågor kom tillbaka.


Steg 1 gjorde att jag vågade prata med folk och var inte lika blyg längre.

Steg 2 gjorde att jag inte ville förgifta mig mer, kände mig lugn och harmonisk.

Steg 3 lärde jag mig att när man inte förstår orden i text eller tal får det konsekvenser på ett sätt som förbluffande mig. Man blir blank mentalt och håller sig gärna utanför.

Steg 4 var det steget som gjorde att jag bestämde mig på djupet för att jobba med detta. Jag ville att andra skulle få uppleva det jag fick. Herregud vilken lycka och insikter. Ett riktigt kognitivt steg.

Steg 5-7 fick jag kunskap jag inte fått tidigare. Korta exakta kurser som stärkte min förståelse för mig själv och andra.

I 30 år har jag varit en del av personalstyrkan först i Huddinge och sen i Skåne. Jag har mestadels arbetat med att hjälpa personer som ber om hjälp. Att motivera och uppmuntra till en förändring och ta steget. Jag har varit ansvarig för placeringar och att informera om vår verksamhet. Jag har utbildat mig till Socialpedagog men den största kunskapen har jag fått genom erfarenhet.


Det har varit ett äventyr utöver det vanliga att följa åren och alla turer som tex hinder som myndigheterna ställer för att alla hem gärna ska vara stöpta i samma form. Men jag har alltid sagt att det är bra men många olika blommor på ängen att plocka. Vissa tycker man mer om än andra. Låt oss vara olika och unika så som vi är skapta från början.80 visningar
Featured Posts
Recent Posts