top of page

Upplevelser av Narcononprogrammet

Vi vill berätta lite hur personer som varit på Narcononprogrammet upplever vad de får ut av delar av

behandlingen. Detta är alltså hur personer har upplevt de första veckorna.


Många personer som kommer hit har svårt att hitta lugn i sig själva. I början har många problem med att dels går de av drogerna med fysiska problem och dels med mentala problem. Samtidigt som de börjar må bättre fysiskt, kommer många tankar upp.


Vi har olika avslappningsövningar som innehåller övningar på att våga här och nu och kommunikation, och här är några citat från personer som har gjort dessa:


”Har hittat ett lugn i mig själv vågar vara med mig själv. Jag har upplevt något positivt med att vara här och nu. Tror mer på mig själv.” K.A


”Det har varit väldigt bra för mig. För jag har lärt mig stanna upp och bara vara där. Förr lyssnade jag bara max 30 sekunder på när någon pratade eller diskuterade med mig, nu kan jag prata med andra i timmar. Detta har aldrig hänt innan för då va det högst i några sekunder bara.” M.T


”Lättare att skapa och hålla ögonkontakt, inte lika skrämmande när en annan person fokuserar på mig. Jag har större möjlighet att fokusera på omgivningen och vad som händer runt omkring mig när jag inte känner mig lika utsatt vid ögonkontakt. Kan öppna mig mer mot människor utan att det skrämmer mig lika mycket.” C.T


”Jag blir piggare och allt känns bra nu. Mer samlad i mina tankar och känner mig stabilare”

Känner mig mycket mer fokuserad på att vara här och nu. Är även mer insiktsfull i det stora hela och min personlighet har kommit fram mer dvs. jag är mer framåt, positiv, gladare och rofylld” J.N


”Jag tänkte aldrig på hur jag kunde kommunicera. Nu försöker jag verkligen göra mitt bästa för att kommunicera och kunna bli kommunicerad med. Att prata med människor och faktiskt förstå deras tankar, problem och kunna fortsätta kommunicera med dem på ett bra sätt.

Jag tror att detta tidigare sätt med att inte kommunicera på ett bra sätt berodde på att jag inte kunde lita på människor och att jag inte var pålitlig. Nu blir jag oftare mer värd förtroende och det går att börja lita på mig, därför är både jag och andra är villiga att kommunicera.” F.B


”När jag började med övningarna var mitt huvud som en berg och dalbana som släpade mig från en plats till en annan. Tankarna bara avlöste varandra och jag hade ingen kontroll över det. Nu är så inte fallet längre, jag kan helt kontrollera mina tankar och min uppmärksamhet. Det kändes som om jag fick rodret i händerna igen.” K.G
Taggar:

231 visningar

Comments


Featured Posts
Recent Posts