top of page

Tjack! Jag fastnade på det från första gången!

Uppdaterat: 1 feb.

Denna historia handlar om vägen tillbaka från ett missbruk genom en behandling på Narconon.

Jag började med droger när jag blev arbetslös mestadels på helger och när det var fest. Jag var runt 24 år och hade fram tills dess mest druckit alkohol som alla andra i landet En kompis på en fest hade lite pulver och jag frågade vad det var. Han sade att de var tjack och undrade om jag ville testa. Det ville jag ju. Jag fastnade på det från första gången! Det va som om himlen öppnat sig och alla änglar kom ner och jag kände YES ja är hemma .


Drygt 15 år senare sittandes på en sunkig gammal madrass på golvet i en fuktig mörk källare får jag ett uppvaknande, de var liksom om jag helt plötslig såg mig själv från utsidan, vilket jävla ras jag gjort. Sittandes som en looser, skitig, utan självaktning. Jag hade inga riktiga vänner, ingen familj, ingen bostad. Jag försökte med ett misslyckat självmord. Jag var kriminell jagade pengar, jagade droger. Ingenting absolut ingenting fanns kvar av den jag va 15 år tidigare.


Vid denna insikt bröt jag ihop. Jag bestämde mig för att om jag inte kan klara av att dö (och gud vet att jag jobba hårt på det i många år, brände ljuset i alla ändar) då får jag försöka att leva och fixa till denna fullständiga härdsmälta till liv.


Vid denna tidpunkt börjar min sökan efter en behandling. Tidigare Jag hade en vän sagt till mig att om du vill rätta till ditt liv nån dag så finns det ett ställe utan för Eslöv som hjälpte mig för många år sedan. Det heter Narconon. Det kommer att passa dig perfekt intygade vännen. Detta föll sedan i glömska och sjönk in i mitt drog suddiga huvud. När jag bröt ihop kom namnet upp igen ”Narconon”. Jag tänkte, okej dit ska jag söka, sagt och gjort jag gick till min soc och förklarar detta och dom var väl inte direkt heta på det (jag har ju utnyttjat, ljugit och bedraget dom i många år ) men jag stod på mig och lovade dom att ge mig en sista chans och jag skulle inte göra dom besvikna. Efter knappt två månader malande fick jag beskedet att jag blev beviljad behandling på Narconon.


Detta är absolut ett av det bästa jag gjort. Behandlingen var jäkligt bra, annorlunda men jäkligt bra. Det tog lång tid att arbeta tillbaka utgångs positionen men utan stödet och verktygen från behandlingen så är det tveksamt om jag hade fixa det. Jag har hållit mitt löfte till min soc sekreterare och är i dag 17 år senare fortfarande drogfri och lever ett bra liv där jag fått tillbaka allt de jag förlorade under mina år som Narkoman.


P.J


Comments


Fler blogginlägg

bottom of page