top of page

SVT- vart tog er opartiskhet vägen i er dokumentär om Narconon?

Narconon

Många har reagerat på att denna dokumentär har varit helt partisk och vinklad för att passa in på namnet på dokumentären, ”Lockad av Scientologi”. Namnet är ett påstående inte en frågeställning. Public service media som får statligt ekonomiskt stöd ska agera opartiskt.

Sedan använder SVT Aktuellt en överläkare som ej har några kunskaper om vilka metoder Narconon Eslöv använder sig av och uttalar sig extremt nedsättande om behandlingen. Vi använder också MI, CRA, MET och Återfallsprevention samt CRAFT för anhöriga vilka alla är evidensbaserade. Detta nämndes inte.

Han uttalar sig utan att själv ta reda på vad vi har för behandling och endast går på videoklipp som helt är tagna ur sitt sammanhang..... Public service får skärpa sig eller kanske är dom köpta för politisk propaganda eller andra intressen?

Vi på Narconon Eslöv har fått massor av brev från föräldrar och personer som gjort Narconon Programmet som känner sig väldigt kränkta. En som har reagerat skriver så här i ett öppet brev:

“Man blir ju bara förbannad! Ska maila expressen och berätta min historia hur jag gick programmet och hur det räddade mitt liv och gjorde det till den person jag är idag.

Inte en enda gång på mina 6-7 månader jag var där blev jag frågad om att gå med i Scientologin.

Visste inte ens om att ni haft/har kopplingar till Scientologin. Det var mina vänner som berätta för mig när dom fick reda på att jag kommit ner till er. Sen om vissa av er tror eller är med i Scientologin bryr jag mig inte om, precis som ja inte bryr mig om folk som tror på gud.

Alla har sin rätt till att tro på vad dom vill så länge det inte påverkar individen negativt. Men något ja blir förbannad på är när dom smutskastar er, utan belägg och hänvisar till någon som inte ens gjort programmet.

Skulle kunna ringa vem som helst idag som gjorde programmet samtidigt som mig och alla hade sagt samma sak. Ingen har blivit frågad om att gå med.

Men att försöka stänga ner er är åt helvete fel, Narconons program mot missbruk fungerar och ger klara resultat. Utan er hade många människor inte idag levt, jag är en av dom. Sen vill ja bara tillägga ni är ett fantastiskt gäng som verkligen älskar och VILL hjälpa människor ur sitt missbruk.” Mvh Patrik Bäckman

Här är ett brev från Sammy själv som var med i dokumentären.

”Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt efter allt snack i media om Narconon, att det skulle vara en plats för folk att bli Scientologer på. För första gången i mitt liv har jag äntligen börjat få se ljus i tunneln.

Innan jag kom till Narconon hade jag flera års erfarenhet av 12 stegsprogrammet. Jag försökte ta till mig och förstå den typen av behandling men jag kände mig så otroligt vilsen och nertryckt av att det ständigt påmindes om mitt förflutna.

Under min tid på Narconon har jag börjat se vilka förmågor jag besitter och styrs inte alls längre av rädslor som hela tiden begränsar en som människa. Allt går så fantastiskt bra för mig och det känns så bra att mitt liv rullar på.

Min kontakt med min familj är bättre än den någonsin har varit, mitt stödboende är väldigt tryggt och min kontakt med Narconon ger mig så mycket styrka och motivation att fortsätta leva drogfritt och uppnå mina mål i livet.

Jag önskar alla som sett programmet på SVT Play som har drogproblem att våga testa ett nytt alternativ om dom tidigare behandlingar dom gjort inte funkat.

Vi alla är olika och det som funkar på den ena behöver inte funka på den andra och vice versa. Har man gjort behandling efter behandling och aldrig komma till ro i sitt liv kan jag varmt rekommendera Narconon programmet.” MvH Sammy Sereke

I Sverige har Narconon hjälp missbrukare bli drogfria sedan 1972. Vi är ett av dom enda behandlingshemmen som har iden att en missbrukare kan blir drogfri utan substitions mediciner eller andra mediciner för att hantera personens mående eller missbruk.

Vi har gång på gång bevisat att det går att bli helt drogfri.

Marcus Andree

Socialpedagog på Narconon Eslöv

Comments


Fler blogginlägg

bottom of page