top of page

Dagens missbrukare blir trasigare och trasigare.


Jag har funderat en del på varför det är så många missbrukare idag verkar trasigare och har en tuffare väg framför sig än vad jag hade på min tid.


På 70, 80 och 90 talet var man i regel antingen tjack-pundare (amfetamin och liknande), Jonkare (heroinist), flumgubbe (hasch, LSD, svamp etc), alkis (alkohol).


Visst fanns det pillertrillare då också och piller användes av en del ibland för att ta udden ur nån noja, piggna till eller kunna sova efter att varit på drogerna för hårt. Men det var ganska ovanligt med blandmissbruk, missbruk av allehanda piller ihop med annat etc.


Om man sen räknar med alla internet droger och andra giftiga blandningar, så blir det en salig röra. Resultatet som jag lagt märke till är mycket långa och svåra avtändningar, mentala problem, psykoser och andra skador.


Det är t.ex mycket lättare att tända av en heroinist än någon på Subutex eller metadon som kanske dessutom blandar med massa benz och andra piller och droger. Det behövs ofta längre rehab och sjukhusvistelse för avgiftning etc. Samtidigt beviljas i regel kortare och kortare behandling.

Denna typ av behandling misslyckas i många fall och personen hamnar på livslång medicinering istället. Visst kan medicin hjälpa kortsiktigt men problemet är att det i regel inte bara stänger av oönskade symtom utan även glädje, sex och andra önskade och normala livsfunktioner. Det leder ofta till sidomissbruk och att man blir kvar i träsket på ett eller annat sätt.Narconon Eslöv är ett drogfritt behandlings alternativ som leder till drogfrihet utan ersättningsmediciner. Vi bygger upp individen och ger personen verktyg att hantera livet i stället för att fly in i en dimma.

Det kanske inte passar alla men det är ett alternativ som fungerar.

Är du intresserad, ring eller kontakta oss för mer information eller kom på besök.

916 visningar
Featured Posts
Recent Posts