• Marcus Andree

Anhöriga till missbrukare behöver också hjälp.


Att vara anhörig till en person som har ett missbruk tär enormt mycket.

Dom som lever i en relation med en missbrukare mår oftast väldigt dåligt och dom har ingenting som bedövar deras känslor.

Anhöriga har enormt svårt att stå och se på hur någon tar ett långsamt självmord och se hur personen sakta men säkert tynar bort.

Det är väldigt lätt att bli en möjliggörare till den som missbrukar på grund av rädslor att något ska hända personen.

Ofta händer det att den anhörige går in i en roll att skydda missbrukaren och försöka kontrollera personen och omgivningen så att den blir säkrare för familjen och den som missbrukar.

Det går ibland så långt att föräldrar kör deras son eller dotter till langaren så att inget händer dom på vägen, andra anhöriga betalar knarkskulder för att skydda deras närstående. Skulderna kan både vara sanna eller påhittade för att lura åt sig pengar till missbruket.

Den som missbrukar är expert på att manipulera, komma upp med många olika scenarier om hur jobbigt han har det och hur farligt det är, hur många som har hotat honom att om han inte betalar....... Allt för att kunna få tag i pengar.

Samtidigt kan skulderna vara verkliga och faran sann. Det är nästa omöjlig att som anhörig veta.

Det tråkiga är att det enda sättet man kan få en missbrukare att inse att dom har ett problem är att låta dom ta konsekvenserna av missbruket och att inte skydda dom från konsekvenserna.

Ju mer anhöriga skyddar desto länger tid tar det.

Som anhörig behöver man hitta sätt att få tid för sig själv och göra saker som man mår bra av och om man dessutom hittar ett bra sätt att motivera den närstående in i behandling vinner alla på det.

Vi på Narconon kan hjälpa dig att hitta balansen och använda ett förhållningssätt där den anhöriga skyddar sig själv och tar hand om sig samtidigt som man hittar ett sätt att motivera den närstående in i behandling.

Kom på våra föredrag och gör en CRAFT utbildning.

Finn ut mer påhttps://www.narconon-eslov.com/foer-anhoerig

Eller kontakta oss på:

mobil: 0731-533156

1157 visningar
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Tumblr Social Ikon
  • Pinterest Social Ikon
  • Instagram
  • Linkedin Social Ikon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
   Narconon Eslöv
   0731-533156                 narconon.eslov@telia.com
Besöksadress
     Skarhult södergård
     241 93 Eslöv
Postadress
Box 238
241 23 Eslöv
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Narconon Eslöv. Alla rättigheter förbehållna. 

Narconon och Narconon-logon är varu- och servicemärken som innehas av och används med tillstånd från Association for Better Living and Education International.