top of page

Tramadol missbruk blir allt vanligare bland ungdomar.

I början av sommaren varnade

missbruk

Länstyrelsen i Skåne att tramadol har efter cannabis blivit den vanligaste drogen bland ungdomarna som kommer till behandlingsmottagningen Maria Malmö.

Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som är nära besläktad med morfin och heroin en opiat helt enkelt. Tramadol används ofta för smärtlindring men tar man för mycket leder det till en rusupplevelse.

Tramadol är både lugnande och aktiverande, många upplever att det är lättare att vara med i sociala sammanhang och att de blir mer fokuserade. Men det är viktigt att veta att detta är en övergående effekt som man känner i början av sitt missbruk. I takt med toleransökningen försvinner den här ruseffekten och personen behöver ta mer och mer för att få en effekt och tillslut för att bara må normalt.

Vi på behandlingshemmet Narconon Eslöv har sedan vi slog upp dörrarna 1982 hjälpt många att komma ur deras opiatmissbruk. Åldersgruppen vi jobbar med är från 18 år. Vår behandling hjälper till att hantera den postakuta abstinensen på ett bra sätt och vi ger många verktyg för att hantera återfall. Vi har även verktyg till personen som hjälper till att tackla sociala situationer, att bli mer fokuserad och lugn. Dom som gör behandling hos oss har tillgång till att gå på gym dagligen och vi har fritidsaktiviteter på helgerna samt ett strukturerat schema under dagarna.

Många av oss som jobbar på Narconon har egen erfarenhet av att ta sig ur ett missbruk.

Vi har Socionom och Socialpedagoger i vår personalgrupp.

Vi har också stöd för anhöriga. Det kan vara svårt att veta hur man ska tackla situationen.

Ni kan kontakta oss för att boka ett möte med den närstående som har ett tramadol missbruk så hjälper vi er att motivera personen in i behandling.

Mer information kan ni hitta på hemsidan www.narconon-eslov.com

Eller ring oss på 0731-533156

Läs hela artikels på Länsstyrelsens sida:

https://www.lansstyrelsen.se/saken/om-lansstyrelsen-skane/nyheter-och-press/nyheter---skane/2019-05-08-tramadol-blir-allt-vanligare-bland-unga-i-skane.html

448 visningar
Featured Posts
Recent Posts