top of page

Jag valde bort LARO


Narconon tillhandahåller en behandlingsmetod som koncentrerar sig på att få en person drogfri. Det är förstås alla behandlingshems mål, men vi har valt att göra det utan medicinsk hjälp. De som vill ha detta, har den möjligheten hos oss. De som känner att de inte klarar eller vill det väljer annat. Behandlingen erbjuder en variation av metoder för att hjälpa en person med sitt drogsug, oro, rastlöshet osv. Men vi fokuserar att träna personen att själv hantera problemen så långt det går. Det kan vara så att man väljer substitutionsdroger i panik och brist på andra metoder. Metadon och Subutex är ingen bra lösning. De flesta kommer inte att få samma effekt som på opiater, det är stora biverkningar. Dessa biverkningar kräver åtgärder som behandlas med fler mediciner som i sin tur inte hjälper heller eller har andra biverkningar. Det är till syvende och sist ändå han/hon som tar beslutet att ta dessa substitutionsdroger, men det kan också vara en återvändsgränd.

Detta skrev en klient:

"Min allra största vinst är att slippa gå till LARO varje dag och hämta metadonet. Jag är väldigt glad att jag är här, äntligen. Att sluta med metadon var viktigt för mig eftersom jag sidomissbrukar och detta fick mig att gå rakt ner i helvetet. Jag valde just Narconon eftersom jag vet att de inte tillåter den sortens droger eller mediciner. Jag hade aldrig klarat detta ensam och är tacksam för all hjälp jag har fått. Jag har aldrig varit med om en sån hard core avtändning och det tog lång tid innan jag började skymta ljuset i andra änden. Aptiten och kraften i kroppen har nu kommit tillbaka. Har träffat mina barn nykter för första gången, helt annorlunda och mycket bättre. Det kändes som om de såg en annan person. Ett av mina bästa beslut i mitt liv var att gå av mettat!"

1 071 visningar
Featured Posts
Recent Posts