top of page

Vad är speciellt med NarcononNarconon är ett medicinfritt program. Med medicinfritt menar vi att vi inte använder substitutions-droger, smärtstillande, psykofarmaka inkl. antidepressiva och ADHD medicin.


Det som är mest utmärkande för Narconons tankesätt är att många som är i ett missbruk, oavsett hur mycket eller hur länge, har en önskan och stora möjligheter att uppnå drogfrihet och nykterhet utan mediciner. Vår behandling handlar om att bli av med kemikalier och uppnå ett tillstånd där man kan vara utan dessa i framtiden. Att bli drogfri för gott.


All personal som arbetar på behandlingshemmet är också före detta drog- eller alkoholmissbrukare som själva gått igenom Narconons hela behandling och har en långvarig drogfrihet. De flesta i personalstyrkan har arbetat inom andra yrken innan de bestämde sig för att vilja hjälpa andra i samma situation. Förutom livets hårda skola och egen behandling har de flesta vidareutbildats sig till Behandlingspedagoger, Socialpedagoger och KBT-terapeuter.


Arbetssättet på Narconon är unikt eftersom vi tillåter personen att vara den den är. Vi förstår hur man tänker och känner på sin väg mot drogfrihet och nykterhet, vi har själva varit där. Resan är tuff, Narconons behandling är tuff och kräver engagemang. Kan vi motivera och visa vägen är det meningen med varför vi arbetar här.


Narconons behandling handlar om att avgifta sig utan ersättningsdroger eller piller, Det är ”tuff love” vi är vid din sida och vi pushar dig igenom utan att kompromissa med dina drog-demoner. Du får göra övningar för att komma ur din bubbla och komma mer in i närvarande tid. Du får gå igenom ett tufft Detox-program där du kommer att vara nöjd med din prestation och får möjligheten att känna dig som en ny människa igen. Du får lära dig möta dina oförmågor och vända dem till nya förmågor. Våga bli ärlig och lägga korten på bordet så att du kan sova gott om nätterna utan att ditt dåliga samvete knackar på dörren och drar dig ner mot djupet igen. Många har fått utstå förtryck i livet och aldrig fått chansen att känna trygghet och lycka. Vi har enskilda samtal och några aktiviteter i grupp men det mesta går att göras individuellt. Det viktigaste är att du förändras till en bättre version av dig själv och ökar din förmåga att göra bra val i livet.

Ring oss för mer information 0731-533156 eller 0707-158827
Featured Posts
Recent Posts