top of page

När blir alkoholen ett problem?


Många personen dricker mer under semestern och sommaren. Det varma vädret, ledigt från jobbet och inga direkta åtaganden och måsten. Det kan lätt hända att det blir några öl om dagen när man klipper gräsmattan eller bygger terrassen eller många grillfester med vänner. Ibland kan det bli att personen dricker varje dag under semestern.


När skapar detta ett problem?


Ofta kommer signalerna från nära och kära som börjar antyda att det dricks för mycket.

Eller personen upptäcker att det som planerats inte blir av för att bilen inte kan användas för att personen druckit.


En sak man kan se direkt, att det har gått för långt, är om en person sätter sig i bilen för att åka en kort sträcka till affären eller någonstans, och personen har druckit men tycker att han fortfarande kan köra, dvs. att hans omdöme har försvunnit.


Personen börjar dricka direkt på morgonen, eller ställer till det på fester och börjar bråka, när andra dricker en öl och personen redan har druckit tre (dvs. personen dricker mer än andra). Att man grundar med något innan man ska ut, för att det inte ska se konstigt ut att man dricker för mycket. Börjar dricka i smyg.


Att personen hamnar i konflikt med familjemedlemmar på grund av att personen är påverkad. Våld i nära relationer på grund av alkohol.


Kommer med ursäkter till att dricka: ”Jag tar en öl eller drink för att jag ska orka klippa gräsmattan för att det är tråkigt.” Hittar på massa anledningar till varför man ska ta en öl eller drink


Mer och mer styrs personens tillvaro kring drickandet inte till vad personen behöver göra.Hur kan personen ta reda på om det blivit för mycket?


Att börja fundera kring detta och titta på detta, är första steget. Vi kan hjälpa personen med att vara ett bollplank där vi kan titta på situationen och se vad kan vara rätt åtgärd att göra.


Du kan ringa till oss anonymt och vi har sekretess.


Tel 0731-533156


Det finns också ett formulär på vår sida du kan fylla i och vi kan ringa upp dig och gå igenom resultatet med dig.


Följ denna länk till testet: https://www.narconon-eslov.com/fr%C3%A5ge-formul%C3%A4r

204 visningar
Featured Posts
Recent Posts