top of page

Hur vi hjälper en person bli drogfri

Narconon programmet är uppbyggt på att personen först hanterar dom fysiska problemen som dyker upp när

man slutar med droger sedan de mentala problemen och slutligen de sociala problemen med familj, jobb, intressen och vänner.


När en person bryter sitt missbruk kommer oftast problemen i den ordningen. Avtändning och abstinens, fysiska drogsug, postakut abstinens, sömnproblem, trötthet och orkeslöshet är den fysiska biten. Den mentala är hopplöshet, ångest, svårigheter att koncentrera sig, frånvarande, mentala drogsug och svårt att hantera problem. När detta är någorlunda i kontroll kommer nästa svårighet att hitta sitt sociala sammanhang. Nya vänner, kanske nytt arbete, bygga upp kontakten med bra vänner och familjen. I detta finns det många fallgropar personen kan hamna i.


Därför har Narconon programmet byggts upp på detta sätt. Grunden är att må fysisk bra att få in rutiner med träning, promenader, sömn och näring. Om kroppen mår bra smittar det av sig på andra områden. Att kunna få kontroll på dåliga tankar och att känna igen dom dåliga tankemönsterna ger sedan mer stabilitet. Att bygga upp ett bra socialt nätverk blir nästa åtgärd. Om det inte finns ett nätverk av te.x. familjemedlemmar, arbetskamrater, klasskompisar och vänner för att ha en meningsfull fritid.

I slutet av programmet görs det upp en utslussplan där man ser till att dessa områden täcks och att personen har en bra plan på hur detta ska uppnås.


Alla personer har olika situationer och därför finns det också möjlighet att få bo i vårt utslussboende där det finns även möjlighet för arbetsträning.


Narconon har en kostnadsfri uppföljning på ett år där man har möjlighet att få hjälp med problem som dyker upp när personen har gjort klart alla behandlingssteg.

De flesta personerna som arbetar på Narconon har själva tagit sig ur ett missbruk. Vi förstår vad personen går igenom och därför har vi lätt att skapa en arbetsallians med personen.

Har ni frågor om vår behandling kan ni höra av er till oss på 0731-533156.


248 visningar
Featured Posts
Recent Posts