top of page

Hur jag lyckades bli drogfri efter 30 års missbruk!


Jag heter Emma. Jag är från Storbritannien men bor nu i Sverige och arbetstränar i Narconon Eslöv. Efter 30 år av missbruk gjorde jag Narconon-programmet och är stolt över att kunna säga att jag har varit ren och nykter i 2 år.

Jag skulle vilja berätta lite om min resa genom missbruk och hur jag har hamnat här och kan skriva detta.


Jag föddes i England och växte upp i Sussex. Jag kommer från en bra familj, väl omhändertagen i en stabil hälsosam miljö. Mina föräldrar gjorde sitt yttersta för att ge mig de bästa möjligheterna till ett bra liv.


Lärde mig disciplin, gott uppförande och gränser. Ett trevligt hem på landet, familjesemester runt om i Europa. Jag gick på privatskola från 8 till 18 års ålder och gick vidare till universitetet för att ta en examen i franska. Jag arbetade större delen av mitt vuxna liv och hade en 20-årig karriär inom konst och event management.


Så vad gick fel? Hur kom det sig jag blev en missbrukare med en 30-årig historia av drogmissbruk?

Från min första marijuana joint i skolan vid 16 års ålder fortsatte jag med att använda nästan alla illegala droger som finns: 5 år av LSD, amfetamin och ecstasy under Rave-perioden: 5 år av kokain: Och slutligen ett 20 års beroende av heroin och metadon: med ett sidomissbruk av Spice och crack!!!

Jag var vad man kan kalla en fungerande missbrukare. Med att fungera menar jag att kunna betala mina räkningar och min hyra, gå till universitetet, ha ett heltidsjobb och pendla varje dag till mitt jobb... Samtidigt som jag gömmer mig på tågtoaletterna för att slippa betala för mina biljetter. Röker heroin...till och från jobbet. Det är vad jag kallar funktionell missbrukare!

Min resa genom missbruk världen nådde sin final med att dricka en liter whisky, varje dag i nästan ett år. Då var jag vad jag vet är en helt dysfunktionell individ och totalt olycklig. Jag hade helt slutat jobba men skulle gå upp klockan sju på morgonen, klä mig snyggt och umgås med de riktiga pendlarna i snabbköpet på väg till jobbet. Att stjäla min liter whisky. Varje dag!!! I nästan ett år... Mitt enda syfte var att dricka mig själv i glömska.

Så vad hände? Varför tog jag alla dessa droger? Jag har fått denna fråga många gånger under mina år av missbruk. På vilket jag har svarat; Jag var ung, lite rebellisk och ville experimentera: jag ville uppleva livet på en annan nivå; mer senare, att droger gav mig lättnad och hjälpte mig att klara av en heltidskarriär, problematiska relationer och en allmän brist på mening i mitt liv.

Kort sagt, jag var beroende av att fly verkligheten. Jag checkade ut ur livet. Och checkade ut från mig själv. Jag förlorade mitt jobb, mina vänner, mina intressen och hobbyer, mitt syfte. Livet hade ingen mening. Jag blev främmande från min familj. började att sälja droger, stjäla och hamnade i ett destruktivt förhållande. Min hälsa försämrades snabbt, bröt benet, föll ihop två gånger under samma vecka och hamnade på sjukhus 5 gånger under en 6-månadersperiod. Helt olycklig.


Under 3 decennier hade min väg verkligen blivit så rörig att jag inte kunde se en utväg.

När ser någon sin ruin? Behov av förändring? Vet du när de har nått botten? Hur kan de, när de har blivit så frånkopplade från sin egen verklighet....

Tja, polletten för mig föll ner när mina föräldrar hjälpte mig och introducerade mig för Narconon.

Jag kom till Narconon Eslöv i januari 2020 och gjorde programmet.

Genom programmet fick jag så mycket kunskap och verktyg för att hantera mitt missbruk och förståelse för hur jag kan förändra mitt sätt att uppleva livet på riktigt. Genom Narconon har jag inte bara fått nykterhet, utan också kunnat rehabilitera mitt sanna jag till min fulla potential. Jag har lärt mig att jag är en mycket kapabel person. Jag kan styra över min situation och konfrontera livet. Jag har en bra relation med min familj. Jag vet vilka mina vänner är och har en grupp som stöttar mig. Jag förstår att lycka verkligen uppnås i givande aktiviteter och genom att leva så gott jag kan. Och det har jag lyckats med. Jag är lycklig och lever mitt liv med ett syfte, hjälper andra att bli drogfria. Det är allt. Att ha syfte och vakna upp med

entusiasm inför dagen som kommer. Jag har checkat in igen! Jag har sinnesfrid, klarhet, nykterhet och känner mig ansluten till världen.

Jag hade inte varit här idag om det inte hade varit för mina underbara föräldrar som har stöttat mig hela livet. För själva Narconon-programmet. Eller utan de underbara människorna som jobbar här på Narconon Eslöv som har hjälpt mig med alla deras råd, stöd och vänskap att hitta min nya början här i Sverige. Tack alla från djupet av mitt hjärta.

374 visningar
Featured Posts
Recent Posts