top of page

Alkohol - Världens mest dödliga berusningsmedel


När vi tänker på överdoser med narkotika, anser vi nästan aldrig att alkoholförgiftning är en form av överdos av berusnings drog. Alkohol är ett beroendeframkallande drog. Det skapar ett förändrat sinnestillstånd, och det är vanebildande. Det förbrukas också vid satser som är mycket högre och mycket fler än något annat berusningsmedel.

Alkohol dödar på många olika sätt. Det är därför det anses vara världens mest dödliga drog. Enligt Världshälsoorganisationen är cirka 5 procent av de globala årliga dödsfallen att hänföras till alkohol. Vi pratar om tiotusentals dödsfall i Förenta staterna varje år, men med WHOs information ser vi på miljontals dödsfall varje år globalt. Det är synd att dessa fakta inte publiceras mer allmänt.

Återigen anses alkohol vara det mest dödliga drog eftersom ämnet skapar så många olika orsaker till döden. Alkoholförgiftning är bara en av många. Vi måste också överväga:

  • Högt blodtryck.

  • Hjärtsjukdom.

  • Stroke.

  • Leversjukdom.

  • Olika typer av cancer, såsom bröstcancer, hals, mun, matstrupe, tjocktarm och lever.

  • Köra bil berusad.

  • Fallolyckor, drunkning, brännskador.

  • Våld som kan leda till död genom mord, självmord, sexuella övergrepp etc.

  • Riskabelt sexuellt beteende som kan leda till döden, sexuellt överförbara sjukdomar.

Alla dessa kan vara och är ofta kopplade till överdriven alkoholkonsumtion. Kom ihåg att det är kombinationen av alkoholförgiftning och ovanstående faktorer (plus andra) som leder till 88 000 dödsfall varje år och mer än 2,5 miljoner år av potentiellt liv förlorat.

Och alkohol, med viss sannolikhet inte den enda faktorn som finns i dessa dödsfall, är fortfarande sannolikt det vanligaste inflytandet och riskfaktorn vid fotgängardöd. Återigen enligt GHSA var alkoholförsämring hos föraren och / eller fotgängaren en faktor i ungefär hälften av alla de dödliga krascherna som resulterade i fotgängares dödsfall år 2017. Kan du föreställa dig om vi tog ut alkoholfaktorn, hälften av alla dessa liv kunde ha blivit räddade? Om vi ​​skulle kunna ta bort alkoholfaktorn från körning och från fotgängaraktivitet, skulle vi kunna spara tusentals liv varje år.

Alkoholmissbruk går att behandla. Ring Narconon Sverige och prata med Marcus Andree 0731–533156

576 visningar
Featured Posts
Recent Posts