Resultat

 

Idag har jag mål i livet, livet har fått en mening. Känner mig glad och positiv.  Jag har fått tillbaka tron på mig själv, för att inte tala om alla människor runt omkring mig, min familj litar på mig igen. Narcononprogrammet hanterade den kriminalitet jag hade när jag drogade mig, skammen och skulden för detta har försvunnit. Jag gjorde upp med mitt förflutna. Min kropp är i gott skick och jag har aldrig varit så stark som jag är nu. Jag har en plats att leva, ett jobb och bra kollegor. Jag är Lycklig! Jag vill tacka Narconon, alla professionella människor som arbetar där. Ni har räddat mitt liv .

Daniel Breilid

Idag är en speciell dag!!!
Idag för 13 år sedan klev jag in på Narconon Huddinge.
Jag hade den dagen tagit 7 gram amfetamin och det är sista gången jag tog skiten!!!
Jag klev in genom dörrarna och vägen dit jag är idag har varit allt annan än lätt, men den har varit drogfri och detta är tack vare allt som narconon gjorde för mig och för alla verktyg jag fick som än idag är med i mitt liv!!!
För 13 år sedan och några veckor till på det så åt jag mat ur plast burkar när jag lyckades få en plats på härbärget eller så fick jag stjäla mat i affären och bryta en källare för att få en sovplats!!

Idag sitter jag här i min lägenhet med min älskling make min dott

er på 8 år och min bonus grabb på 18.
Jag planerar studentfesten och pysslar ihop semestern med familjen!
Både jag och min man har fast jobb med barn och ungdomar som hamnat snett i livet.

Varje morgon stannar jag upp och tänker att det inte alltid har varit så självklart!!
När jag ser mitt hem och min familj vet jag vad det betyder för mig och hur långt jag har kommit!!! Jag har träffat så många människor som har gjort skillnad i mitt och jag har även en djup vänskap med Gunnar idag och han är den pappan jag aldrig har haft!!!

Tack Narconon för att ni gav mig livet, tack för att jag lever idag och inte ett liv som längre handlar om överlevnad utan att njuta av livet och faktiskt leva livet!!
Tack för att ni hjälpte mig hitta svaret i mig själv och att aldrig ta någon eller något för givet!!!

Jag älskar er ❤️❤️❤️  / Sabina

 

Jag var en heroin missbrukare i 12 år och nu drogfri i 8 år. Heroinet gav mig en kemisk frihet. Plötsligt försvann alla mina bekymmer och jag kände mig säker och lycklig. Från den stunden började jag att jaga den falska känslan och jag blev en tung heroin missbrukare. I Narcono

n programmet fick jag tillbaka mitt självförtroende, min förmåga att hantera livet och min vilja att vara drogfri. Min medvetenhet och min beslutsamhet är nu tillbaka igen så att jag kan göra de rätta valen i livet.  Jag har idag en underbar man och en son på 4 år. / Maria Skoulatou 

Narconon programmet har räddat mitt liv! Det tog tag i mig, personen Mikal! Utan detta programmet hade jag gått under. Nu er jag en man som ser framåt på livet med ett leende, till nya mål. Jag har fått verktygen som behövs för att bemästra livet! Väldigt grundläggande som man mister i missbruket. Men när jag först kunde se det och förstå det så blev livet som en drogfri lek!

Nu är jag en kompetent man med hög självtillit! Pappa till två härliga barn å gift med min underbara fru. Jag har sunda mål som jag jobbar mot och når dem ett åt gången, steg for steg  allt detta började på Narconon Eslöv som visade mig hur jag kan ta kontrollen över mitt eget liv och styra det i rätt riktning!  / Mikal från Norge

“Jag känner mig som en ny människa. Jag känner att jag har fått ny insikt och kraft att gå vidare i livet. Jag vet vem jag är. Jag har kunskap om gör mig ostoppbar, så känns det. Helt underbart.”

J.E

 

 

 

Jag hade ganska många års drogfrihet när jag kom till Narconon men jag hade också spenderat lika många år att göra mig själv till ett offer för omständigheterna i mitt liv. Jag hade fastnat fullständigt i en offerroll som jag inte såg en ände på, denna rollen förvärrade bara mitt mående allteftersom åren gick. Jag befann mig i ”limboland” där jag inte kom framåt och vidare i livet. Jag ville inget, kunde inget, orkade inget, blotta tanken på att ta tag i ännu en dag gjorde mig illamående!! Allt jag skulle företa mig blev bara en enda stor kamp och jag lekte med tanken att antingen strunta i min drogfrihet eller få ett slut på mitt liv.
Tack vare en familjemedlems hjälp fick jag erbjudandet att komma till Narconon för att se om deras program skulle kunna hjälpa mig på något sätt, jag var väldigt skeptisk från början men resonerade som så att jag hade ju ingenting att förlora på att ge programmet och mig själv en chans.
Redan vid första programsteget fick jag lära mig att kommunicera med andra och mig själv, konfrontera olika saker som var jobbiga för mig samt att kunna behålla mig själv och mina tankar i nuvarande tid. Detta programsteg hjälpte mig också att bli av med min ångest och panikångest. Andra programsteget var reningsprogrammet som innefattar en hel del bastubad i kombination med vitaminer och mineraler. Ett programsteg där jag rensade ut alla droger, mediciner och andra gifter som lagrats i mina fettvävnader under åren. Trots att jag hade lagt av med drogerna/medicinerna så många år innan fanns det lagrat i kroppen ändå. Efter denna reningsprocess kände jag mig som en helt ny människa både fysiskt och psykiskt och dessutom oerhört klartänkt.
Vidare i programmet fick jag lära mig ett helt nytt sätt att studera på enligt en helt otrolig studieförbättringskurs. Under tiden jag gjorde detta programsteg förstod jag dessutom att jag är inte alls dum i huvudet som jag hade trott i alla år, jag hade bara inte rätt verktyg för att kunna studera. Denna studieförbättringskurs gjorde också så att jag klarade av att studera till behandlingspedagog/socialpedagog efter jag avslutat hela Narcononprogrammet.
Tredje programsteget kallas för objektiverna, speciellt framtagna utåtriktade övningar som hjälpte mig att komma bort från de negativa upplevelser och de destruktiva trauman jag hade fastna i. Genom objektiverna fick jag också plockat tillbaka de förmågor jag alltid har haft men tappat på vägen så att säga. Jag blev mer uthållig/ihärdig, mitt tålamod ökade och jag tog tillbaka kontrollen över mig själv, mina tankar och mitt liv. Jag fick en stark känsla av att vara kompetent och kraftfull som människa och min målmedvetenhet visste inga gränser. Efter objektiverna kändes det nästan som att INGENTING skulle kunna stoppa mig från att leva och nå mina mål.
De tre sista programstegen innefattade en hel del livsfärdighetskurser där jag fick lära mig att undvika situationer eller människor som kunde föra mig in på fel bana igen, dessutom lärde jag mig också hur olämpliga beslut vad det gäller människor hade påverkat hela mitt liv. Med den kunskapen var det också lättare för mig att fatta rätt beslut framöver.
Jag fick vidare också chans att ta fullt ansvar för det jag hade åsamkat både mig själv och andra runt omkring mig vilket gjorde att jag kunde släppa taget om mycket skuld/skam som jag hade burit på under alltför många år. Jag lämnade det förflutna bakom mig och kunde blicka framåt igen. I det sjunde och sista programsteget fick jag lära mig konstruktiv problemlösning så att jag inte längre kände mig oförmögen att hantera olika situationer eller trauman som kan dyka upp i livet. Genom en specifik procedur kunde jag korrigera saker från det förflutna så det inte längre var ett problem för mig här och nu.
Fick tillfälle att praktisera detta sista programsteget då jag nyligen förlorade en nära anhörig och utan denna kunskap jag fått hade jag nog inte klarat av att ta mig igenom, konfrontera och hantera sorgen drogfri.
Jag har Narconon att tacka för mitt liv och min framtid som numera ser väldigt ljus ut.
För mig är det en självklarhet att så många människor som möjligt ska kunna få exakt samma chans som jag har fått för gör man detta programmet exakt så som det är tänkt och utformat finns det ingenting som kan stoppa eller hindra en från att leva ett nyktert och drogfritt liv!!  PJ

 

 

Mitt Namn är Richard Lindahl. När jag var ca 20 år gammal i sjuttiotalets början kom jag i kontakt med knark.Jag började då exprimentera med droger. Till att börja med så rökte jag hasch provade lite lsd och meskalin sedan också amfetamin. Detta ledde till slut fram till ett tungt injiseringsmissbruk av amfetamin.

Missbruket förstörde mitt liv och jag misslyckades med allt annat jag försökte göra i livet.
Tillslut insåg jag att jag behövde hjälp om jag inte skulle dö i förtid. Jag genomgick två misslyckade behandlingar på behandlingshem inte förrän 1994 lyckades jag bryta mitt missbruk genom Narconon.

Våren 1995 utbildade jag mig till droginformatör genom Narconon. Denna utbildning ledde fram till att jag som droginformatör under Narconons regi framgångsrikt lyckats hålla ca 2000 föreläsningar där jag utbildat ca 60.000 ungdomar, lärare, föräldrar, socialarbetare, poliser m,fl om droger, missbruk, och dess konsekvenser. Jag höll på med droginformation fram till ca 2010.

Senare har jag tagit en taxilegitimation, jag började jobba som taxiförare i stockholm vilket jag fortfarande gör trots att jag är 66 år gammal och pensionär. Den kunskap jag fått om livet genom Narconon hjälper mig varje dag , jag anser själv att jag skulle ha varit död för länge sen utan den kunskap och hjälp jag fått genom Narconon. Evigt tacksam NARCONON för all den hjälp jag fått.

 

 

Hej, jag har tänkt mycket på er, här är livet bara så förändrat att jag ser på mitt tidigare liv som en film, som att jag bara har varit och kollat det på bion.
Jag arbetar hela tiden, jag äger två butiker, och försäljning i flera andra butiker, jag äger en nätbutik, jobbar med en matblogg, tränar varje dag, löper marathon, röker inte, dricker inte, inget snus, inget socker, ja du fattar nog, detta livet är bara förändrat till något som jag aldrig trodde jag kunde få.
Allting kommer av att jag började min resa på Narconon, och nu har jag många anställda som ser upp till mig, bara sådana som inte vet något om vad jag gjorde förut.
Detta livet älskar jag och jag har inte en enda dag tänkt på någonting annat.
Jag kommer aldrig att ta mera droger för det är så långt borta från hur jag lever i dag, det finns inte i min värld.
T.D.”